122 kinderen op jacht naar 22 ‘vossen’ in Voorhout

122 kinderen op jacht naar 22 ‘vossen’ in Voorhout

Zaterdag 18 januari waren de straten van Voorhout even het domein van 22 verklede leden van carnavalsvereniging de Bokken en 122 kinderen die ernaar op jacht waren. Omdat de Bokkies 22 jaar bestaan was er een heuse Vossenjacht georganiseerd voor de jongste inwonertjes van Voorhout.

Om 14.00 uur verzamelde zich al de eerste kinderen bij de Spelewey om zich even later in het avontuur van professor Bükkendorf te storen. Er was door een experiment van de professor iets enorm fout gegaan met zijn tijdmachine waardoor allerlei historische bokkenfiguren uit het verleden ontsnapt waren. De kinderen werden gevraagd om deze figuren weer op te sporen. En zo gingen de kinderen naar buiten de koude middag in op jacht naar de ‘vossen’. Voor de organisatie, Joëlle van den Nouland en Lara Krooshof was het wel even spannend. Joëlle: “Je weet vooraf niet precies hoeveel kinderen er komen. Gelukkig hadden de Scouting en de JCV al toegezegd met veel kinderen te komen, maar ja, je moet maar afwachten hoeveel er uiteindelijk komen. Ruim 120 dus. Het is zo leuk om al die kinderen te zien die helemaal opgaan in het verhaal. Het was een hele klus, maar echt zo leuk om dit voor deze kinderen te organiseren. We hebben 22 vrijwillige ‘vossen’ moeten organiseren en in het verhaal verwerken. IJvents sponsorde leuke spellen en een springkussen waar de kinderen dankbaar gebruik van maakten.”

Na twee uur kwamen de kinderen met opgewonden verhalen en volle stempelkaarten weer terug waar ze getrakteerd werden op frietjes en drinken. Ook alle ‘vossen’ waren daar zodat de kinderen ze nog een keer goed konden bekijken en het toch nog goed afliep met het experiment van professor Bükkendorf.

De vossenjacht maakt deel uit van de extra activiteiten die de Bokken dit jaar organiseren omdat de Bokkies 22 jaar bestaan. Aanstaande zaterdag 25 januari is er een reünie voor oud-Bokkies en oud jeugd- prinsen en prinsessen. Alle genodigden kunnen weer herinneringen ophalen en genieten van een hapje en drankje. ’s Avonds gaat het dak eraf bij Cheers! Onder de titel ‘Helemaal Hollands’ treden Danny Froger en John de Bever op. Iedereen is van harte welkom om te toosten en te proosten op de Bokkies, te dansen en te sjansen.  Kaarten voor dit geweldige feest zijn voor € 12,50 aan de deur te koop of via de website van de Bokken.

Pin It on Pinterest

X