In memoriam: Ab Koomen

In memoriam: Ab Koomen

Ab Koomen, één van de oprichters van de Carnavalsvereniging de Bokken is afgelopen dinsdag 1 augustus overleden. Wie Carnavalsvereniging De Bokken zegt, zegt Ab Koomen. In het tweede carnavalsjaar werd Ab samen met Paula Wassenaar gekozen tot Prins en Prinses. Onder de naam Prins Abbes zwaaide hij met de scepter over het grote Bokkenrijk. In de daarop volgende jaren ontwikkelde Ab zich als grote organisator, inspirator, creatieveling, motivator, enthousiasteling binnen de vereniging. Niet voor niets werd hij daarom al snel gekozen in het bestuur waar hij decennia in heeft gezeten. Het huis van Ab diende als vergaderruimte voor vele bijeenkomsten van diverse commissies van de vereniging. Vele ideeën zijn aan de Engelselaan geboren. Maar niet alleen zijn huis ook zijn kassen werden vaak gebruikt voor opslag en werkruimte. Het was daarom niet raar dat vele Voorhouters wisten waar hij de sleutel verborg van zijn achterdeur. Mensen moesten tenslotte wel naar binnen kunnen ook als Ab niet aanwezig was. Een uitstekend gastheer en humorist die het verenigingsleven altijd positief tegemoet trad. Vele generaties Bokkenmedewerkers zijn kind bij hem aan huis geweest en voor een ieder voelde het als een warm bad om bij Ab te vertoeven.

Het is niet voor niets dat Ab bij het 33 jarig bestaan werd benoemd tot Erelid van de vereniging en vervolgens bij het 44 jarig bestaan tot “Grote Bok”. De speciale kroon op al zijn werk kreeg hij vorig jaar tijdens de Carnavalsviering toen Burgemeester Carla Breuer hem namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemde. Een onderscheiding die Ab met trots heeft gedragen.

In 2012 werd Ab getroffen door de ziekte waar hij uiteindelijk afgelopen dinsdag 1 augustus aan is overleden. Een “inbreker” noemde hij deze in de e-mail berichten aan familie en vrienden. Hard heeft hij er tegen gevochten maar….., zoals hij het zelf vorige week aangaf moest hij uiteindelijk voor deze “inbreker” buigen.

Nu Ab er niet meer is laat hij een enorme leegte achter binnen de carnavalsvereniging, bij familie en vrienden. Een “GROOT” man en vriend is van ons heengegaan.

Ab Koomen als Prins Abbes de Eerste (1971/1972)

Pin It on Pinterest

X