Bokken doneren 750 euro aan stichting Hartekind

Bokken doneren 750 euro aan stichting Hartekind

Penningmeester Bob van der Wal en secretaris Jan Pieter Bok van Carnavalsvereniging de Bokken overhandigde op 15 maart een cheque ter waarde van 750 Euro aan Esther van Beelen medewerkster van Stichting Hartekind. Het geld was bijeengehaald door de Bokken gedurende de carnaval 2018.

Elk jaar laten de Bokken hun sociale gezicht zien door een bloemetje, een fruitmand en fijn gesprek te brengen naar ouderen, zieken en mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit jaar steunde  de carnavalsvereniging stichting Hartekind.

Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze 25.000 hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

Het werk van de stichting sluit nauw aan bij de gedachten van de carnaval: Iedereen heeft recht op een lach, feest en even een moment om de zorgen te vergeten. Of zoals Stichting Hartekind het verwoord: Kinderen met een hartafwijking hebben recht op een gezond leven, overleven is niet genoeg!

Pin It on Pinterest

X