Voorhout op 36e plek in landelijk carnavalsonderzoek!

Voorhout op 36e plek in landelijk carnavalsonderzoek!

Van alle plaatsen in Nederland lijken dit jaar het Limburgse Eijsden, Valkenburg en Gulpen het meest in de ban van carnaval. De inwoners van deze gemeenten zoeken het meest online naar carnavalskleding. Dit blijkt uit gegevens van online winkelcentrum beslist.nl. Pas op de zesde plaats prijkt een gemeente uit buurprovincie Noord Brabant. In Maastricht wordt overigens opvallend weinig gezocht: de Limburgse hoofdstad staat op plaats 46 op de koortsladder. De meest populaire outfits zijn de K3 verkleedjurk met regenboog voor vrouwen, een Formule 1 race jumpsuit en een sexy politie outfit. De superhelden pakken blijven populair voor jongens en mannen.

Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2017 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding. Het zoekvolume is per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Carnaval vierend Nederland gaat langzaam steeds meer online zoeken naar een passende outfit. Dit jaar de grootste meting ooit door beslist.nl. Bekijk de caravals index 2017.

In ‘kleine steden’ online gezocht naar carnavalsoutfit
Lampegat (Eindhoven) is de hoogst genoteerde ‘grote carnavalsstad’ in de lijst met meer dan honderdduizend inwoners. Dit jaar blijkt dat veel inwoners van de ‘kleine steden’ online een nieuwe carnavalsoutfit.

Top 5 steden grootste steden
In deze grote steden wordt online gezocht naar carnavalskleding.

  1. Eindhoven (31)
  2. Breda (39)
  3. Maastricht (46)
  4. Tilburg (49)
  5. Nijmegen (50)

Carnaval boven de rivieren
Hoewel carnaval voornamelijk wordt gevierd in zuidelijk Nederland, wordt er ook elders in het land online gezocht naar carnavalsoutfit.  Zo hebben ook Voorhout , Hulst (Zeeland) en Duiven, Groesbeek, Huissen (Gelderland) een plekje in de ranglijst verovert.

Eerste volksfeest van het jaar
Carnaval is het eerste grote feest dat massaal wordt gevierd na de jaarwisseling. De vraag naar carnavalskleding stijgt dan ook explosief vanaf 1 januari. Elke dag zoeken duizenden Nederlanders op beslist.nl naar carnavalskostuums, maskers, pruiken, hoeden, feestbrillen en andere accessoires. Het online winkelcentrum biedt consumenten keuze uit tienduizenden carnavalsartikelen van een groot aantal aanbieders. Doordat carnaval dit jaar later valt is de piek in online zoeken nu gelijkmatiger qua opbouw dan vorig jaar.

Bekijk de infographic

Pin It on Pinterest

X