De Bokken blijken verbindende factor tijdens code geel

De Bokken blijken verbindende factor tijdens code geel

De harde wind was de grote spelbreker van carnavalvierend Voorhout. Een wijs besluit werd in de ochtend door het bestuur van de Bokken genomen om de traditionele jaarlijkse optocht af te blazen. Dit na overleg met de hulpdiensten en de gemeente Teylingen.

Dit zorgde toch niet voor echt heel grote teleurstellingen, “Begrijpelijk,  jammer maar wel goed om dit te beslissen” waren de veelgehoorde reacties. Natuurlijk was het wel een teleurstelling voor de mensen die al weken zo hard hadden gewerkt aan hun praalwagens. Zij hadden allemaal creatieve thema’s op het prinsenpaar uitgewerkt. Ondanks dat de optocht niet door ging, zorgde dit ook wel voor een verbinding tussen de uitbundig verkleedde feestvierders. In Boerhaave gingen de feesten wel gewoon door, en ook werden daar de prijzen uitgereikt aan de individuelen, grote- en kleine groepen.

Verbinding stond ook centraal op de zondagochtend tijdens de carnavalsviering in de Sint-Bartholomeüskerk in Voorhout. Hier pleitte Voorzitter Theo van Werkhoven vurig voor het behoud van het carnaval. “Carnaval is zoveel meer dan een verkleedfeest. Het gaat over het verbinden van de mensen om ons heen en aandacht geven aan iedereen die het zo goed kan gebruiken. Carnaval is een feest dat draait om maatschappelijke betrokkenheid, oog hebben voor je medemens en iets kunnen betekenen voor het dorp. Maar niet alleen in Voorhout. Diaken Bertijn Prins schaarde zicht daar volledig achter en voegde het grote sociale hart van De Bokken daaraan toe. Diezelfde verbondenheid werd gevonden in Sassenheim waar de Bokken een bezoek brachten aan de Bernardus. Met de bewoners werd een geweldige rolstoelpolonaise gehouden en werd er getoost en geproost. De gehele vereniging presenteerde zich op een onnavolgbare wijze. De jeugdafdeling is dit jaar gegroeid tot meer dan 60 jongeren en begeleiders. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat blijkt ook wel weer bij de Bokken die alle jeugd, jongeren en ouderen weet te verbinden.

Pin It on Pinterest

X