Debutant Ties van Kesteren wint publieks- en juryprijs kuipzwammen

Debutant Ties van Kesteren wint publieks- en juryprijs kuipzwammen

Ties van Kesteren won afgelopen zaterdag overtuigend het Kuipzwammen van Carnavalsvereniging de Bokken. Als Romeinse strijder betrad hij de overvolle arena van de KTS. Binnen een kwartier had hij de harten van Voorhout veroverd met zijn scherpe humor, zijn mimiek en een prachtig opgebouwde afwisselende zwam. Als debutant stond Ties aan het eind van de avond met armen vol bekers en bloemen op het podium. Het publiek gunde hem de ‘Ferry Knop prijs’ – de publieksprijs – en ook de drie koppige jury kende hem de prijs voor de beste Zwammer van 2018 toe.

Zes zwammers zorgde voor een heerlijke avond waarin Voorhout eens goed op de hak werd genomen. Hierbij kwamen de leegstand, de rotonde en kringlopend Voorhout natuurlijk vaak voor. Opvallend was het optreden van Jan Regeer die zijn persoonlijk leed van afgelopen jaar als rode draad door zijn hilarisch zwam liet lopen.

Grote Bok 2018
Hans van Duin werd in de pauze gepresenteerd als ‘Grote Bok 2018’ vanwege het vele vrijwilligerswerk dat hij voor voetbalvereniging Foreholte vandaag de dag nog doet en al het werk in het verleden voor de carnaval in Voorhout. Als Grote Bok staat Hans aan de zijde van Prins Ron en Prinses Sandy bij alle activiteiten en feesten van de Bokken. Die starten al aanstaande zaterdag met een bezoek aan de BNS. Vrijdag 9 februari gaat het carnaval officieel van start. Dan overhandigt Burgemeester Carla Breuer de sleutel van Voorhout aan het prinsenpaar. In Boerhaave kan iedereen deze traditionele start van de carnaval meemaken. Voor Ties van Kesteren kan de carnaval al niet meer stuk. Met een glimlach van oor tot oor en overstelpt met complimenten verliet hij diep in de nacht het ‘strijdveld’ van de zwammers.

 

Bekijk foto’s Kuipzwammen

Pin It on Pinterest

X