Diabetes Fonds ontvangt € 1250,- van de Bokken

Diabetes Fonds ontvangt € 1250,- van de Bokken

Het ex-prinsenpaar van Carnavalsvereniging de Bokken uit Voorhout, Ted en Claudia Kroon hebben een cheque van €1250,- overhandigd aan Miranda Mosch van de het Diabetes Fonds. Afgelopen carnavalsjaar stond Diabetes namelijk volop in de aandacht.  

“Het heeft gewerkt” verteld ex-prins Ted, “Er is een mooi bedrag opgehaald. Bij het Kuipzwammen hebben we de zaal met 600 mensen kunnen vertellen wat het leven met diabetes inhoudt. Dat weten wij als geen ander; onze zoon Joep heeft deze ziekte al sinds zijn jeugd. Ja, de zaal was op dat moment wel even stil.”

De collectebus stond tijdens de carnaval bij een groot aantal feesten en werd door veel feestgangers gevonden. Dit leidde uiteindelijk tot het bedrag van totaal 1250 euro.

Miranda Mosch van het Diabetesfonds nam de check in ontvangst in het kantoor van Voorzitter Theo van Werkhoven van de Bokken. “Ja een mooi bedrag” vertelt Mosch: “daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Dit geld komt ten goede aan het onderzoek naar de kunstalvleesklier. We zijn er bijna, dit apparaat komt al snel op de markt. Het regelt de afgifte van de hormonen insuline en glucagon. Hiermee hoeven mensen met een bepaald type diabetes nauwelijks meer te prikken, niet meer te spuiten en houden toch diabetes onder controle. We doen nog wel veel onderzoek om de kunstalvleesklier voor alle bijzondere gevallen beschikbaar te krijgen. Dus ja, het geld komt goed terecht.”

Voorzitter van Werkhoven: “Carnavalsvereniging de Bokken is er voor iedereen, voor jong en oud. Iedereen mag feest vieren en even de dagelijkse sleur vergeten tijdens de feesten. Daar staan wij voor. Helaas is dat voor mensen die diabetes hebben nog lang niet zo vanzelfsprekend, maar we hebben zo wel ons kleine steentje kunnen bijdragen. Een steentje van 1250 euro”.

Pin It on Pinterest

X