Diabetes fonds staat in de spotlights – Het goede doel van dit carnavalsseizoen

Diabetes fonds staat in de spotlights – Het goede doel van dit carnavalsseizoen

Door Prins Ted en Prinses Claudia krijgt Diabetes dit jaar volop de aandacht binnen de carnaval. Zoon Joep van het prinsenpaar heeft suikerziekte en sinds zijn geboorte is het gezin er volop mee bezig. De Bokken dragen daar graag een steentje aan bij door de aandacht te vragen voor deze ziekte en er informatie over te geven. Diabetes is namelijk een van de meest voorkomende chronische ziekten in ons land. Maar ook een ziekte waar veel misverstanden over zijn! Daarom staat Diabetes dit jaar in de spotlights.

De meest voorkomende soort is diabetes type 2: negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op.

Er zijn ook mensen bij wie het afweersysteem de cellen vernielt die insuline aanmaken. Het afweersysteem vergist zich dus. Dan heb je diabetes type 1. Mensen met diabetes type 1 moeten elke dag bloedsuiker meten, insuline spuiten of een pompje dragen. Ze kunnen geen hap eten zonder te berekenen hoeveel insuline ervoor nodig is.

Carnavalsvereniging de Bokken is er voor iedereen, voor jong en oud. Iedereen mag feest vieren en even de dagelijkse sleur vergeten tijdens de feesten. Helaas is dat voor mensen die diabetes hebben lang niet zo vanzelfsprekend. Daarom zijn de Bokken trots op het prinsenpaar en alle initiatieven die zij organiseren voor het Diabetes fonds.

Pin It on Pinterest

X