In Memoriam Jan Warmerdam

In Memoriam Jan Warmerdam

Op zondag 20 mei, 1ste Pinksterdag zijn we opgeschrokken van het nieuws dat onze oud prins Jan Warmerdam is overleden. Hoewel het de laatste tijd wat minder goed ging met Jan is het uiteindelijk allemaal wel heel snel gegaan.

Jan was samen met zijn Gré in het carnavalsseizoen 1988-1989 Prins en Prinses van het grote Bokkenrijk. Wat hebben wij genoten van de intensiteit waarop hij dit feest heeft gevierd. Met de dansmariekes is hij gaan eten bij Pieters Eethuis. Dit werd een traditie en een ieder daarop volgend jaar keken de dansmariekes er al naar uit. Twee jaar geleden is er een uitstapje gemaakt naar pannenkoeken eten bij Lekker Gewoon waarbij Jan en Gré door de vereniging werden uitgenodigd. Maar dat vond Jan maar niets en daarom was hij er dit jaar gewoon weer bij met het eten bij Pim’s Place.

Het dopen van geboren dieren bij Jan met en door diverse Prinsen en Prinsessen, gezellig na de Bokkenwinkel eten en drinken met de prins en prinses, de vele vergaderingen van de bouwcommissie der Oud Prinsen. Je wist wanneer je bij Jan en Gré kwam dat je vooraf niet hoeft te eten want dat was er in overvloed. Gezelligheid en gastvrijheid stonden bovenaan het lijstje.

Jan nam nooit een blad voor zijn mond en gaf altijd duidelijk zijn mening en oordeel. Zo vond hij dat er maar één echte prins is geweest in al die jaren. Wij hoeven u natuurlijk niet te vertellen wie Jan dan in gedachte had. Een man met het hart op de goede plaats. Een man met een groot Bokkenhart. Een man die we niet zomaar zullen en willen vergeten.

Wij wensen Gré, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

Theo van Werkhoven
Voorzitter C.V. de Bokken

Pin It on Pinterest

X