Koninklijke onderscheiding Ab Koomen

Koninklijke onderscheiding Ab Koomen

Tijdens de carnavalsviering in de Bartholomeuskerk heeft Ab Koomen, één van de oprichters van Carnavalsvereniging De Bokken, afgelopen zondag uit handen van burgemeester Carla Breuer de koninklijke onderscheiding ‘Lid in de orde van Oranje-Nassau’ ontvangen.

Ab Koomen kreeg de onderscheiding opgespeld door burgermeester Carla Breuer in opdracht van Koning Willem-Alexander. Ab werd hiermee Lid in de orde van Oranje-Nassau. Tijdens het opspelden van de onderscheiding werd er door meer dan 500 aanwezigen in de kerk uitbundig geapplaudisseerd. Aansluitend werd speciaal het Voorhouts volkslied uit volle borst meegezongen door alle aanwezigen.

Carnavalsvereniging de Bokken is ontzettend trots dat er een uitzondering gemaakt kon worden op de jaarlijkse lintjesregen om Ab Koomen alvast te onderscheiding tijdens een activiteit van zijn geliefde carnavalsvereniging uit re reiken. Tijdens de toespraak van de burgermeester werd stilgestaan bij de vele functies en bijdrage van deze stille kracht achter de carnavalsvereniging.

Tijdens de oprichtingen van Carnavalsvereniging de Bokken in 1971 was Ab Koomen één van de initiatiefnemers, in het tweede jaar werd hij zelf Prins Carnaval. Na oprichting en prins te zijn geweest is Ab 20 jaar bestuurslid geweest van 1974 tot en met 1994. Afgelopen jaren was hij de stille kracht achter o.a. de bouwcommissie en de optocht die ieder jaar weer mooier en groter wordt in Bokkendorp.

Tijdens het jubileumjaar “3×11 jaar CV de Bokken” werd Ab Koomen door toenmalige voorzitter Herman Hoeijmans als Erelid onderscheiden. Elf jaar later tijdens het 44 jarige jubileum werd Ab verkozen tot “Grote Bok” voor al zijn vrijwilligerswerk.

Met het opspelden van de koninklijke onderscheiding wordt stilgestaan bij een bijzonder verenigingsman. Zoals verwoord werd door huidig voorzitter Theo van Werkhoven: “Wij zijn als Carnavalsvereniging de Bokken ontzettend trots dat hij onderdeel uitmaakt van deze fantastische verenging”.

Pin It on Pinterest

X