Pubquiz van de Bokken barst uit zijn voegen, van enthousiasme

Pubquiz van de Bokken barst uit zijn voegen, van enthousiasme

Het team van de Mexicano’s heeft afgelopen zaterdag gewonnen met de pubquiz van carnavalsvereniging de Bokken. Meer dan 20 teams konden meedoen aan dit spektakel waarin over 10 rondes de kennis werd getest over onder andere de straten van Voorhout, sport, cultuur en het nieuws van vandaag.

Vermoedelijk moet de vereniging voor volgend jaar een andere locatie vinden omdat de zaal nu met de ruim 20 teams helemaal vol was en er nog veel aanvragen waren van teams om mee te mogen doen. Stephan Hoogink was volledig in zijn element als quizmaster van de avond. Hij reeg de ene kwinkslag aan de volgende en hij hielt het tempo er goed in. Hilarisch was ook het optreden van Prins Ron, Prinses Sandy en het jeugdprinsenpaar die het publiek op het verkeerde visuele been zetten. Deze act was uiteindelijk goed voor de Gouden Bok; de trofee voor de beste act.

Diezelfde ochtend nog liepen de Bokken in ‘het nieuwe dorp’ ook weer de jaarlijkse Bokkenwinkel. De vereniging verkoopt dan plantjes, loten of andere Bokken memorabilia langs de deuren om zo geld op te halen voor de mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. De Bokken bezoeken elk jaar ruim 250 zieken of ouderen in Voorhout en brengen dan een fruitmand en een bloemstukje mee.

Bokken magazine niet ontvangen?
Voorhouters die de Bokkenwinkel gemist hebben, kunnen alsnog iets kopen. Op zaterdag 27 januari staat de Bokkenwinkel namelijk van 10:00 tot 14:00 uur met een marktkraam vol Bokken spullen en plantjes bij de Plus Supermarkt op de Herenstraat. Het is tevens ook mogelijk om hier een Bokken magzine af te halen als u deze niet heeft mogen ontvangen.

Voorhouters kunnen hun kennis testen met slechts 10 van de 100 vragen die bij de pubquiz gesteld zijn?

  1. Wie raakte langdurig geblesseerd bij het BMX fietsen?
  2. Hoe heet het boek dat Darwin schreef over de evolutietheorie?
  3. Welke comedy stop dit jaar na tien seizoenen op tv
  4. Waar werd het schip de Titanic gebouwd
  5. Hoe lang bestaat voetbalvereniging Foreholte dit jaar
  6. Welk land heette vroeger Siam
  7. Op welke datum begon in Nederland de WOII
  8. In welk land ligt de Weissensee
  9. Hoe heet het modemerk van de Nederlandse onderneemster Olcay Gulsen?
  10. Wat is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa
Bekijk de foto’s van de PubQuiz

Pin It on Pinterest

X