Sleutel van Voorhout weer terug

Sleutel van Voorhout weer terug

Dinsdagavond 13 februari gaven Prins Ron en Prinses Sandy de sleutel van Voorhout weer terug aan Raadslid Frans Nederstigt van de Gemeente Teylingen. Daarmee kwam en einde aan een turbulente carnavalsweek en werd Bokkendorp weer gewoon Voorhout.

En het was weer een bijzonder carnaval dit jaar waarbij iedereen welkom was op de grote feesten in Cheers!, Boerhaave of bij Foreholte. Het dak ging eraf met polonaises, de hofkapel de Mexicano’s en een geweldige dj die de feestgangers tot in de late uurtjes opzweepte.

Meer feestgangers dan vorig jaar liepen op maandag de kroegentocht dwars door Voorhout. De Bokken hadden voor het vervoer gezorgd tussen de kroegen zodat iedereen veilig van kroeg naar kroeg konden gaan om bij het daverende feest in Cheers te eindigen. Als de feestgangers nog niet op straat gezien werden, dan toonden zij zich op hun best tijdens de optocht op zaterdag. In een heerlijk zonnetje hadden de meeste groepen en karren een thema gekozen die een link hadden met Prins Ron, Prinses Sandy of het jeugdprinsenpaar. Op de karren kwam het sportieve wielren- en schaatsleven van Prins Ron veelvuldig voor. Sandy werd verrast door een aubade door Popkoor Goed gestemd in het thema van Grease; compleet met roze Cadillac.

Maar als de mensen niet naar de carnaval konden komen, kwam carnavalsvereniging De Bokken met al haar leden naar hen toe. Zo gebeurde het dat de Bokken met meer dan 60 leden in officiële functies in de Agnes, bij de BNS, bij de Seniorenmiddag en bij de Bernardus in Sassenheim feest kwam brengen. Dat zorgde voor veel plezier en een glimlach op de gezichten van de mensen waarvan sommigen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Niet iedereen kon zelfstandig de feesten bezoeken door ziekte of ouderdom. Daarom brachten de Bokken in kleine groepjes bloemetjes, fruitmanden en een goed gesprek bij ruim honderd mensen thuis. In totaal werden er in de carnavalsperiode meer dan 250 fruitmandjes bezorgd bij degene die dit konden gebruiken. Bijzonder was ook de carnavalsviering in de Bartholomeuskerk waar Prins Ron emotioneel een speciale onderscheiding uitreikte aan zijn schoonmoeder, oud prinses Plony Bax.

Natuurlijk werden ook de katholieke scholen in Voorhout bezocht waar de mini-dansmariekjes en de dansmariekes hun gardedansen lieten zien en er volop polonaises werden gelopen. Voor alle kinderen die door het carnavalsvirus werden aangestoken was er op zaterdag voor de optocht een waar kindercarnaval in Cheers! Dat bleken er toch meer dan honderd te zijn geweest. Daar werden de kinderen vermaakt met een quiz, polonaise en kregen frietjes en natuurlijk drinken. Uiteindelijk gingen zij met een carnavalsdiploma weer op huis aan.

Meer dan 45 activiteiten werden dit jaar georganiseerd door de Bokken; van klein tot groot, van openbaar tot persoonlijk. Voor iedereen wat wils en niemand werd overgeslagen. Zo werd op dinsdag 13 februari de trekken gehouden van de bokkenloterij, de uitslag is hier terug te vinden. Maar nu zit het carnaval in Voorhout er weer op. Het prinsenpaar is weer gewoon Ron en Sandy Kortekaas en ook voor het jeugdprinsenpaar en hun ouders moet het leven weer zijn normale gang krijgen. Maar allen zijn een onvergetelijke ervaring rijker.

Pin It on Pinterest

X