Veiling levert Bokken 22.650 op

Veiling levert Bokken 22.650 op

Op zaterdag 18 januari was de jaarlijkse veiling van Carnavalsvereniging de Bokken waar iedereen kon bieden op bijna 200 sterk uiteenlopende kavels. Nadat het laatste kavel was afgehamerd maakte veilingmeester Theo van Werkhoven de totaal opbrengst van € 22.650 bekend. Met dit geld kunnen de Bokken ook doen wat zij zo hoog in het vaandel dragen; carnaval voor iedereen organiseren.

In een gezellig vol Boerhaave was de gezonde spanning al vanaf 20.30 uur merkbaar. Iedereen kon vooraf door het veilingboekje bladeren en alvast kavels aankruisen waar zij later op zouden bieden. Tactieken en allianties werden gesmeed om het bijzondere, leuke of unieke kavel binnen te slepen. En die kavels waren er volop. Juist de kavels die voor deze gelegenheid waren samengesteld bleken erg gewild. Zo werd er stevig geboden op het speciaal georganiseerde zevengangendiner op zeven verschillende locaties bij de bestuursleden, een mega bbq, het beklimmen van de toren van de Sint-Bartholomeüskerk en het kavel ‘raad van 11 lid voor dag’.

Maar ook over de kleinere kavels werden hele strijden gevoerd. Uiteindelijk was het daar de Bokken natuurlijk om te doen. Uitdagende kavels inbrengen waarvan het publiek voelde dat ze bijzonder waren. De veilingcommissie was na afloop dan ook zo blij, verbaasd, dankbaar en vol ongeloof dat de veiling dit jaar het dubbele had opgeleverd dan de veiling van vorig jaar. Voorzitter van de commissie Bob van der Wal: “Fantastisch, we hoopte natuurlijk wel iets meer op te halen dan vorig jaar, maar dit overtreft mijn verwachtingen. Afgelopen maanden heeft de commissie, Anton Wijsman, Carla IJsselmuiden en Piet Meeuwenoord zo hard gewerkt om kavels te vinden die echt onderscheidend zijn. En dan levert het zo’n onverwacht hoog bedrag op. Alhoewel Piet al brutaal blufte dat 25.000 euro mogelijk moest zijn. Hij zat er dicht bij. Het mooie is dat we met dit geld carnaval voor iedereen kunnen organiseren. We vinden namelijk dat iedereen feest moet kunnen vieren. We organiseren voor de verschillende doelgroepen eigen feesten, voor jong en oud. En als mensen niet naar de carnaval kunnen komen, dan gaan wij naar hen toe. Denk daarbij aan de bezoeken aan verzorgingshuizen, de organisatie van het winterfeest voor mensen met een beperking, het bezoek aan de BNS of Bernardus of gewoon bij hen thuis. Maar ook de grote feesten die we voor de jeugd organiseren, met artiesten en een DJ kosten gewoon veel geld. Ja, dit is mooi, Voorhout laat zijn sociale gezicht zien en heeft ruim geboden.”

Pin It on Pinterest

X