Voorhout fietst mee met de Bokken

Voorhout fietst mee met de Bokken

Zondag 14 juli deden ruim 150 sportievelingen mee aan de fietstocht van 22 kilometer die Carnavalsvereniging de Bokken organiseerde. Het was nog even spannend of het weer ook zou meewerken, maar uiteindelijk bleek het perfect fietsweer te zijn.

Naast feesten en carnaval, organiseerde de Bokken voor het eerst een ander sociaal evenement voor iedereen die maar mee kon fietsen, van jong tot oud.  De Bokkenrijders fietstocht startte vanaf Sportcafé de Eijk waar iedereen een bijzondere bidon en route kreeg. De deelnemers konden kiezen om dezelfde route vanuit drie verschillende thema’s te beleven. Meest populair was de Historische route, het bleek dat veel Voorhouters erg nieuwsgierig waren naar de geschiedenis en bijzonderheden waarlangs de route dwars door Teylingen liep. Maar ook de ‘Quizthema’ route was erg geliefd. Zo werd de parate kennis op de proef gesteld, en waren niet alle vragen via Google te beantwoorden.  Voor alle kinderen was er ook de Kidsfun-thema route. De jongste deelnemers werden op alle vijf tussenstops vermaakt met leuke spelletjes, limonade en even een momentje van rust.

De afstand van 22 kilometer was bewust gekozen; komend jaar bestaan de Bokkies – de jeugdafdeling van de Bokken – namelijk 22 jaar. Dat zal gevierd worden met veel extra activiteiten voor alle jeugd in Voorhout. Daarnaast is 22 jaar natuurlijk ook twee keer het gekkengetal en dat past weer perfect bij de carnaval.

De fietstocht eindigde 22 km later op het terras bij Café Restaurant Welgelegen waar vele sportievelingen met een drankje en spanning uitkeken naar de prijsuitreiking. De Bokkenrijders fietstocht is alweer de eerste activiteit van de Bokken dit seizoen 2019-2020.

Pin It on Pinterest

X