‘We doen het voor de gehandicapten, kinderen, zieken en ouderen van Voorhout’

‘We doen het voor de gehandicapten, kinderen, zieken en ouderen van Voorhout’

Voorhout • Ieder jaar gaat Carnavalsvereniging de Bokken langs de deuren in Voorhout om een kleine bijdrage te vragen van de inwoners. Dit om de activiteiten voor de gehandicapten, kinderen, zieken & ouderen van Voorhout te sponsoren. Tijdens de carnavalsperiode is het juist de bedoeling om deze doelgroepen extra in het zonnetje te zetten.
Ieder jaar verzamelen zich ongeveer 50 tot 70 vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Bokken zich drie Zaterdagen op rij bij de Bokkenschuur aan de Boekenburglaan om de jaarlijkse Bokkenwinkel te verzorgen. Marga Hermans weet precies hoe dat verloopt ieder jaar. Sinds enkele jaren is zij de een van de drijvende krachten van de commissie achter deze operatie die voor de vereniging zo belangrijk is.

Steentje bijdragen
Anne Clijsen vult aan dat het vooral gaat om het sociale karakter van de Carnaval in plaats van alleen de reguliere Carnavalsfeesten van Vrijdag t/m Maandag. Beide dames organiseren al een aantal jaar de Bokkenwinkel en deze activiteit levert op die manier al een aardig bedrag op voor de doelgroep. ‘Namelijk de gehandicapten, kinderen zieken en ouderen’, vult Marga aan. Ze verzorgt na afloop soep met broodjes voor iedereen die zich die dag heeft ingezet. Door middel van de Bokkenwinkel draagt iedereen een steentje bij aan het sociale karakter van de vereniging.

Aankomend weekend is de laatste zaterdag van de Bokkenwinkel
De afgelopen weken zijn het ‘Oude dorp’ en de wijk Oosthout gelopen. Aankomend weekend staan de wijk Hoogh Teylingen en de ‘buiten wijken’ op het programma vult Clijsen aan. Al met al mogen we trots zijn op deze fantastische vereniging vult Marga Hermans aan. Iedere week maken wij weer een planning voor de wijken en komen de meeste vrijwilligers zich met goede moed melden om mee te lopen voor de Bokkenwinkel.

Voorverkoop kuipzwammen 27 januari bij café Welgelegen
Op 11 februari zullen weer 6 Voorhoutse zwammers in de kuip staan en gaan strijden om de felbegeerde prijzen, in willekeurige volgorde: Guy Bosman (debutant), Bert Pilaszek, Jan-Piet Does, Timo Does (debutant), Cok van Steijn en Dennis Floor.

Wie o wie zal de publieks- en/of juryprijs winnen? Uiteraard wordt voor de eerste zwammer de Grote Bok binnengehaald. De Grote Bok is volgens Carnavalsvereniging De Bokken de vrijwilliger van het jaar, die heeft zich volgens de vereniging meer dan voortreffelijk ingezet voor de Voorhoutse samenleving. Heeft u al enig idee wie dat zou kunnen zijn?
Wilt u dit prachtige evenement vol hoogte- en dieptepunten en smeuïge roddels over Voorhout niet missen?  Koop dan uw kaarten op 27 januari bij Café Welgelegen, Jacoba van Beierenweg 90.

19.00 uur – VIB’s – maximaal 2 gratis kaarten per VIB pas.
20:00 uur – Donateurs – € 5,00 per kaart
20:30 uur – Vrije verkoop, kaarten € 10,00 per stuk

Er zijn maximaal 550 kaarten beschikbaar, kom op tijd!

Pin It on Pinterest

X